Gündem

Erzincan İliç’ten kara haber

Erzincan’ın İliç ilçesindeki bir maden ocağında 13 Şubat 2024 tarihinde meydana gelen toprak kaymasında, toprak altında 9 işçi kalmıştı. Toprak altında kalan işçilere ulaşmak için çalışmalar sürdürülürken 53 gün sonra bugün ocağın manganez sahasında Uğur Yıldız’a ait olduğu tahmin edilen bir cesede ulaşıldı.

Ceset savcının incelemesinin ardından otopsi için hastane morguna kaldırılacak.

Yıldız’ın kuzeni Doğukan Yıldız, naaşın toprağın altından çıkarıldığını söyledi. Yıldız, 6 yıldır İliç’teki altın madeninde çalışıyordu.

Öte yandan maden ocağının manganez kısmında Uğur Yıldız ile birlikte 2 kişinin daha cesedinin olduğu tahmin edilirken arama çalışmalarına hız verildi.

Öte yandan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar da gelişmeyi sosyal medya hesabından duyurdu. Bayraktar, açıklamasında şunları söyledi: “Erzincan İliç’te maden sahasında meydana gelen heyelanda ilk günden bu yana aralıksız olarak devam eden 9 madenci kardeşimizi arama çalışmalarımızda bu akşam saatlerinde mangan ocağı olarak tabir edilen alanda bir işçi kardeşimize ulaştık. Diğer madencilerimiz için ekipler 7/24 çalışmalarını sürdürüyor. İşçi kardeşimize Allah’tan rahmet kederli ailesine başsağlığı diliyorum.”

Erzincan’ın İliç ilçesinde 13 Şubat Salı günü Çöpler Altın Madeni’nde liç yığınının kayması sonucu 9 işçi yığının altında kalmıştı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Saç Ekimi Fiyatları -